Sm ni såg i inlägget tidigare, så gjorde jag en enhörningstårta till kalaset igår.
Det var verkligen en rolig tårta att göra.
Gjorde hornet och öronen i marshmallowafondant, och målade med ätbar guldfärg, och ögonen är gjorda av svart marsipan.
Sen har jag spritsat smörkräm med olika tyllar och färger.
Fyllningen var hallongrädde och Nutella.
Vad har du använt för recept till smörkrämen/frostingen runt tårtan?
Annika: Jag använde mig utav detta receptet:
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
ca 0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker
Koka upp 1 dl vatten. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en krämig massa.
Häll i lite kokande vatten i taget under konstant vispning tills du får en följsam konsistens. Den får inte vara kletig, då fastnar den bara i kakan och drar med sig bitar av tårtan. Vispas i ca 10 minuter totalt.
Lycka till 🙂
Så himla duktigt du är Sandra du borde jobba som konditor.
Evelina: Tack snälla 🙂