Tacopaj – Recept!
Jag ska dela med mig av ett super gott recept på tacopaj som jag bjöd tjejerna på igår. ALLA tyckte den var super god.
Så därför vill jag såklart dela med mig så att ni också kan prova. Kanske passar bra som middag i helgen?
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.
Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni
Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor
Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.
Hej
Undrar hur många personer din tacopaj räcker till ,hittar inte det i receptet !
Mvh Yvonne
Yvonne: Skulle säga att den räcker till ca 6-8 personer . 🙂