Wilmer ville baka och vi hade knappt om tid innan vi skulle iväg till Claes föräldrar på middag. Så då fick det bli något snabbt och enkelt – syltbollar.
Ville egentligen göra minttoppar med hade ingen pepparmyntsolja hemma, så det fick bli dessa kakorna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Du behöver:
125 gram smör
½ dl socker
1 äggula
2 ½ dl potatismjöl eller maizena.
Fyllning:
½ dl fast sylt
Rör smör och socker smidigt.
Tillsätt äggula och potatismjöl eller maizena.
Forma degen till små bollar
Lägg kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper
Platta till dem lätt och gör en fördjupning i mitten. Fyll med lite sylt.
Grädda i ugnen i ca 15 min.
Åh det är såå fint med rosa tulpaner:)
tack så mkt :)!! Ja men visst är det, det är verkligen något jag älskar o fota! Och har ävenfått en massa beröm för mitt sätt att använda min kreativitet i bilderna. Har fått förfrågan om att fota lite gravida bland annat i örebo, malmö och Sthlm. men jag vet inte om det g¨r att göra nu, men i sommar hoppas jag på många gravidfotningar :)! Så sjukt vackert!!
Svar till C: ja det är nog samma variant som hallongrottor. Men de stod syltbollar i receptet =)
De ser ut som hallongrottor, är de samma sak eller?;-)
Mums! Jag gör en variant med persikosylt i och med lite kanel i degen, en favorit!
Hoppas helgen varit fin, önskar en trevlig ny kommande vecka, kram!
sv: Åh tack söta du =)