Jag slängde upp en frestande bild på en sommardessert på instagram igår och några ville ha receptet, så jag tänkte att jag kan dela med mig av det här.
Super enkel dessert som gick snabbt att förbereda!
Marängbottnar med hallonmousse, toppad med färska hallon och riven choklad!
Hallonmousse:
500 gr hallon
3 gelatinblad
1,75 dl socker
4 dl vispgrädde
2 Marängbottnar
Färska hallon som garnering
Riven choklad
Gör såhär:
Koka ihop hallon och socker till en puré,
Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 min.
Krama ur gelatinbladen och lägg i hallonpuren.
Blanda försiktigt tills bladen löst upp sig.
Låt purén svalna.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallonen.
Ställ in i kylen till serveringen. Gärna några timmar i kyl.
När det är dags för servering så tar du fram två marängbottnar
Fördela hälften av moussen på ena botten. Lägg på den andra och spritsa ut moussen.
Garnera med hallon och riven choklad
Pudra även lite florsocker över.
Färdigt att servera.
God lite syrlig hallonmousse blandad med söt och lite seg maräng.
Perfekt och enkel sommardessert.
Måste bara fråga hur jag kokar hallonen och sockret? Ska det inte va nån vätska i eller vad man säger? 🙂