Sommarcheesecake i glas, med rabarber och jordgubbskompott.
En perfekt efterrätt efter en god grillmiddag. Inte alldeles för söt och sliskig, utan perfekt god helt enkelt 🙂
Det ända som behöver förberedas är rabarber och jordgubbskompotten.
Resten kan göras strax före det är dags att äta den.
(Denna efterrätt ska inte förberedas innan, för då blir kexen mjuka och blöta.)
För 4-6 portioner
Digestivekex
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2 stora skjälkar rabarber
½ liter jordgubbar
Börja med att skära rabarber i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med jordgubbar, och låt det kokas ihop till en sylt. Ställ in i kylen och låt svalna.
När det är dags att äta efterrätten kan du krossa kexen.
Vispa sedan grädden, inte allt för hårt. Blanda philadelphiaosten med och sockret och rör ner i grädden.
Sen lgger du upp snyggt i glas, varva krossade kex, creemecheese blandningen och kompotten.
Dekorera med jordgubbar och lite rabarber”skal” (Detta är endast för dekoration)