Ni som följer mig på instagram (@sandrasblogg) har redan sett vad vi fikade på för gott igår, och självklart ska jag dela med mig av receptet till er.
Det kommer från Jennys matblogg från början.
En riktigt god kombo, blandad med sött och salt.
Det här behöver du till en rund form 25 cm :
Botten:
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter
Fyllningen:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter .
Ta fram tre olika skålar och dela upp ägg gula och äggvita i olika skålar. Och vispgrädden i den tredje skålen.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när den är klar.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och vänder i med en slickepott. Häll sedan ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Riv ner mjölkchokladen i smeten, jag använder det sidan med störst hål. Blanda sedan i chokladen i smeten och häll i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över.
Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering
Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara formen.
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamelliserade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.
Sött, salt och chokladigt! Försvinnande god.
Hej! Mkt roligt att följa din blogg. Denna ser inte alls äcklig ut;-), men på bilden ser det ut som att den kondenserade mjölken är kokad till kolakräm?? Det nämns inget om det i receptet, så jag undrar hur det ska vara.
Tack på förhand och trevlig helg!
Det finns färdigkokt att köpa som heter karameliserad mjölk 🙂 Då slipper man koka den i flera timmar 🙂
Trevlig helg.
kram