Jag såg på Äntligen hemma om en snabb, och fräsch rabarbersaft, och var bara tvungen att prova.
Man hackade bara rabarber i bitar och hällde socker över.
Låta det stå i ca 30 min, och sen häller ni på vatten.
Låt den stå i ytterligare minst en timme, eller helst över natten för bästa resultat.
Häll upp ett kallt glas med läskande god rabarbersaft.
Hur många rabarber och hur mycket socker?
Jag provade mig fram, men typ 2 rabarber och 1,5 dl socker. Smaka av det så du inte tycker de blir för surt 🙂
Tack för tipset! Det var jättegott. Jag har tidigare använt det här receptet http://recepttorget.se/rabarbersaft/, men ditt var bättre.
Gud så smidigt, måste prova detta! Men hur mycket socker hade du på? Kram:)
Hur mycket rabarber ska man ha?
Svar. Jag tog 2 stora.
Dum fråga, men ska det vara varmt eller kallt vatten? 🙂
Svar. Jag tog kallt vatten 🙂