Snabb, läskande rabarbersaft!
Jag såg på Äntligen hemma om en snabb, och fräsch rabarbersaft, och var bara tvungen att prova.
Man hackade bara rabarber i bitar och hällde socker över.
Låta det stå i ca 30 min, och sen häller ni på vatten.
Låt den stå i ytterligare minst en timme, eller helst över natten för bästa resultat.
Häll upp ett kallt glas med läskande god rabarbersaft.
Dum fråga, men ska det vara varmt eller kallt vatten? 🙂
Svar. Jag tog kallt vatten 🙂
Hur mycket rabarber ska man ha?
Svar. Jag tog 2 stora.
Gud så smidigt, måste prova detta! Men hur mycket socker hade du på? Kram:)
Tack för tipset! Det var jättegott. Jag har tidigare använt det här receptet http://recepttorget.se/rabarbersaft/, men ditt var bättre.
Hur många rabarber och hur mycket socker?
Jag provade mig fram, men typ 2 rabarber och 1,5 dl socker. Smaka av det så du inte tycker de blir för surt 🙂