Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Saffransbiscotti – recpet!

Såhär när julen närmar sig så är det mycket bakning med saffran, och en favorit är saffransbiscotti.
Så enkla att göra, och perfekta att baka eftersom de håller länge.

 

Ingredienser:
Ca 30 st:

100 gram smör
1 paket saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
50 g sötmandel, skalad och hackad
3/4 dl russin, grovhackad
ca 5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret på svag värme. Blanda med saffran i en bunke.
Skala sötmandel, och för att du lättare ska få bort skalet kan du koka mandeln i ca 30 sek – 1 min.
Hacka mandeln och russinen.
Rör ner ägg, socker, mandel och russin.
Blanda bakpulver och mjöl och rör ihop till en ganska lös smek.
Hantera degen med mjölade händer.

Dela degen  i 3 delar och rulla ut i 3 längder, ca 30 cm långa.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12-15 min.
Ta ut plåten, sänk värmen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar och ställ in plåten igen, i ytterligare 10 min ca.
Slå av värmen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat och blivit knapriga.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats