Jag tycker det är jätte svårt att få till en bra rödvinssås, men till nyår fick vi tag i ett jätte bra recept.
Passade utmärkt till oxfilén.
Så detta kan jag varmt rekomendera.
Ingridienser:
1 gul lök
2 dl rödvin
4 dl vatten
4 msk koncentrerad kalvfond
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 krm vitpeppar
2 tsk maizena majsstärkelse
1 msk smör
Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar ca 10 min. Rör ner maizenan utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret.
Har faktiskt sytt en dopklänning ör några år sen till mitt kusinbarn, om jag inte minns helt fel tog de sammanlagt 8 timmar. Inte så farligt men har man en bebis som behöver all uppmärksamhet så kan de vara svårt att hitta 8 timmar! 😉 Mums va gott de såg ut! Kram