En paj som passar perfekt som förrätt eller enklare lunch såhär på sommaren är denna kalla skaldjurspaj.
Pajdeg:
125 ggr smör rumsvarmt
3 dl mjöl
3-4 msk vatten
klä pajform och grädda i 225 grader i ca 10-15 min.
(Ska ej få för mycket färg, för då blir den hård.
Fyllning:
4 hårdkokta ägg
1 rödlök
2 pkt crabfish ca 100 gr per pkt
2 dl creme fraiche
1 msk senap
1 msk majonäs
Färsk dill
Salt
Vitpeppar
Cayenepeppar
500 gr färska räkor
citron.
Gör såhär:
Koka äggen och låt svalna.
Finhacka rödlök, crabfish, och ägg och blanda ihop det med creme fraiche, senap och majonäs.
Blanda i hackad dill, och krydda med salt, vitpeppar ev cayenepeppar. Smaka av.
Häll på fyllningen på pajskalet.
Garnera med dill, handskalade räkor och citron.