Om ni är sugna på att testa en ny variant av bullar så kan jag tipsa om dessa bullarna med smak av hallon och vit choklad. En annorlunda med god smak kombination på bullar.
För ca 40 bullar behöver du:
Till degen:
50 g jäst
5 dl mjölk
14-16 dl vetemjöl
175 gr rumsvarmt smör
1 rumsvarmt ägg
1½ dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
Fyllning:
3 dl hallonsylt
100 gr hallon
200 gr vit choklad
Garnering:
1 ägg till pensling
75 gr vit choklad
ev färska hallon
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke och värm mjölken fingervarm. Häll mjölken över jästen och rör tills den är löst.
Tillsätt det mesta av mjölet (12 dl) och klicka i smöret, och blanda i ägg, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen i maskin eller för hand tills den är blank och smidig. Tillsätt ev mer mjöl.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30-40 min.
När degen är färdigjäst kan du knåda igenom degen och dela den i 2 delar.
Kavla ut till rektanglar.
Bred sylten på plattorna och strö över de färska hallonen. Grovhacka chokladen och strö över degen.
Rulla ihop och skär i 2-3 cm tjocka skivor. Sätt bullarna i pappersformar på en plåt.
Lät jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 250 grader i 5-10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Smält sedan vit choklad (till garneringen) och ringla över bullarna. Dekorera med färska hallon om så önskas.
Jag som inte är så mycket för bakverk blev ju grymt sugen på att äta dessa =) Måste tvinga sambon baka dom, han är bättre på de där än mig =)