Idag blev det våfflor till middag, och det blev inte alls några nyttiga våfflor utan extremt onyttiga istället.
Hittade ett recept på nätet som lät gott och var tvungen att prova. Och jag rekommenderar er verkligen att göra egen smet. Sååå mycket godare än den färdigköpte pulver varianten man blandar med vatten.
Kände att herregud, vad gör det om jag äter 2 våfflor? Jag är ju inte ute efter att rasa i vikt, och toppingen som jag hade på var enbart färska bär och en liten klick grädde.
Det här receptet var så himla gott, och blev frasigt, så delar med mig till er :
- 2.75 dl kallt vatten
- 3.25 dl vetemjöl
- 1 nypa flingsalt
- 4 dl vispgrädde
- smör till gräddning
Rör samman vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ihop med smeten. Grädda med smör i ett våffeljärn på full effekt och lägg dem på ett galler.
Super enkelt och jätte gott 🙂
Fick även reda på idag att om man tar matolja istället för smör i våffeljärnet så blir de ännu frasigare 🙂