I lördags gjorde jag Rabarbermojitos. Alltså my god, sååå goda!
Jag kokade först en hemmagjord rabarbersirap som man sedan blandade i drinken.
Rabarbersirapen kan man göra dagen innan eller förbereda tidigare samma dag, för den ska gärna stå i kylen en stund innan.
Ni måste prova denna läskande goda sommardrink.
Här kommer receptet!
Rabarbersirap:
300 gram rabarber (gärna röda, för att få den fina färgen, annars kan man ha i lite karamellfärg)
2,5 dl socker
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Ta bort skalet på rabarberna och skär i mindre bitar.
Blanda med socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret löst upp sig.
Sänk sedan värmen och sjud i 10 min.
Känns sirapen för ls så kan det koka lite till, men tänk på att den tjoknar när den kallnar.
Sila sedan sirapen genom en sil, så att ni endast har kvar vätskan.
Låt det svalna.
Sen är det dax att blanda drinken.
Detta behövs för 1 drink:
½ lime
6 cl Rom
6 blad Mynta
Is
2 msk rabarbersirap
Bubbelvatten
Pressa limesaften i en skål med rom, myntabladen och rabarbersirapen. Muddla myntan i skålen och häll sedan över allt i ett glas med is.
Häll på bubbelvatten och dekorera med lime, kanske några fler myntablad och lite mer rabarbersirap.
SKÅL!