Passionsfruktspannacotta med hallon!
Efterrätten på nyår var Passionspannacotta med hallon.
Den smakade inte så jätte mkt passionsfrukt, så om jag gör den igen kommer jag ha i flera passionsfrukter i gräddblandningen, och även dekorera med passionsfrukt istället =)
Ingridienser för 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
½ dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj i)
Garnering:
200 g frysta hallon
Gör såhär:
Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinsockret och vaniljsockret.
Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten.
Sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden.
Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
För rårörda hallon, Micra de frysta hallonen i ca 1 min på full effekt. Mosa dem med en gaffel och häll över pannacottan innan servering.
För varma hallon: Värm i en kastrull tills de börjar koka. Tillsätt lite socker för att minska surheten.
åh vad gott 🙂