Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Passionsfruktspannacotta med hallon!

Publicerad,

Efterrätten på nyår var Passionspannacotta med hallon.
Den smakade inte så jätte mkt passionsfrukt, så om jag gör den igen kommer jag ha i flera passionsfrukter i gräddblandningen, och även dekorera med passionsfrukt istället =)

Ingridienser för 4 portioner

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4 passionsfrukter
½ dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj i)

Garnering:
200 g frysta hallon

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.
Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinsockret och vaniljsockret.
Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten.
Sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden.

Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.

För rårörda hallon, Micra de frysta hallonen i ca 1 min på full effekt. Mosa dem med en gaffel och häll över pannacottan innan servering.

För varma hallon: Värm i en kastrull tills de börjar koka. Tillsätt lite socker för att minska surheten.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *