Nyttigt fröbröd – recept!
Provade att baka ett lite nyttigare bröd ikväll. Inget vanligt mjöl, smör eller jäst. Utan bara massa fröer och annat gott.
Känns fräscht och är ett perfekt bröd att starta dagens första mål med.
Ingredienserna är:
- 4 ägg
- 2 msk olja
- 60 gram mandelmjöl
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl sesamfrön
- 4 msk riven kokos
- 4 msk linfrön
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmjölet och ägg i en bunke och mixa. Har ni inte färdigt mandelmjöl går det bra att använda vanlig sötmandel och mixa med stavmixer
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
- Smörj en brödform (normal storlek ca.30x10cm) med kokosolja och bröa med mandelmjöl och fördela ner brödsmeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Super enkelt! Går jättefort eftersom det inte behöver jäsas, och ett mycket bättre alternativ på bröd än många andra då det endast innehåller bra med protein och fibrer.
Det där såg riktigt gott ut! Det måste provas! 🙂