Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Nyårsmeny 3 – Tips!

Publicerad,

Här kommer ett till tips på 3 – rätters middag inför nyår.

En lite enklare meny som passar för den som vil ha god mat, men som inte vill stå i köket och förbereda så länge.
Först ut är en riktig klassiker till förrätt, men som aldrig slår fel. Varmrätten, för den som kanske inte är sugen att äta en köttbit, och fisk kan vara minst lika gott.

Förrätt – Toastskagen

 

Varmrätt –  Torskrygg med räkor och parmesan
En riktigt god fiskrätt, för den som kanske inte är sugen att äta en köttbit.

 

Efterrätt – Cheesecake i glas

cheesecake i glas 3_

Gör rabarberkompotten. (Nu kanske det är svårt att hitta rabarber, men går lika bra med andra bär, te.x hallon)
Lägg rabarberbitarna eller bären i en kastrull med socker (ca 1 dl socker till 500 gr bär), ev lite vatten, (lite kardemumma är gott till rabarber) och några droppar citron.
Låt koka ihop till en kompott och låt svalna. Smaka av.

Cheesecakekrämen:
2 dl grädde
100 gram Philadelphiaost
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Vispa grädden, rör ner Philadelphiaosten, socker och vaniljsocker. Vispa till en slät kräm.

Krossa Digestivekex och lägg i botten av glaset. Varva sedan cheesecakekrämen, med kompotten, och avsluta med några Digestivkexsmulor och dekorera med lite färska bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *