Här kommer ett litet middagstips till er. En jättegod och mustig fläskfilégryta. Dessutom inte alls svår att göra. Kan det bli bättre?
Visst blir man sugen på långkok och grytor nu när de börjar bli höst och lite mörkare ute?!
.
Du behöver:
1 stor fläskfilé ca 600 gr
150 gr färska champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
2 msk soya
2 msk kalv-fond
2 msk svartvinbärsgele
½ burk soltorkade tomater
salt & peppar
färsk timjan
Redning
Serveras med ris.
Gör så här:
Dela champinjonerna på hälften och stek den lite lätt i stekpannan. Skär köttet i mindre bitar och stek i pannan tillsammans med champinjonerna.. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan grädden, soyan och kalvfonden och låt sjuda upp. Tillsätt gelén och smaka av, ev krydda med mer salt, peppar.
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tillsätt till pannan precis innan servering. Dekorera med lite färsk timjan.
Smaklig måltid!