Det blev mintchokladmousse som efterätt igår, för det var den som gick snabbast att göra. Men visste att den var ett säkert kort eftersom vi ätit den hemma hos Sofia & Magnus.
Här nedan har ni receptet (som finns på arlakoket.se)
Ingredienser för 6 portioner.
2 dl vispgrädde
250 g KESELLA vanilj
1 dl Marianne-kulor
100 g mörk choklad
3 msk florsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Garnering:
kakao
Marianne-kulor
Gör så här
Vispa grädden lätt och rör ner KESELLA.
Grovhacka Marianne-kulorna. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Blanda florsocker och kakao i en stor bunke, tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen. Blanda i lite av gräddblandningen i chokladblandningen, det gör att moussen inte skär sig lika lätt.
Rör kraftigt till en jämn och slät smet. Vänd ner resterande gräddblandning och Marianne-krosset. Fördela moussen i 6 små koppar eller formar.
Ställ i kyl i minst 2 timmar eller över natten. Sikta över kakao före servering och garnera med en Marianne-kula. TIPS! Krossa Marianne-kulorna genom att lägga dem i dubbla fryspåsar och banka med en kastrull, då sprätter de inte iväg. Det går även bra att grovmixa dem i en mixer.