Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Midsommartårtor – tips 1!

Publicerad,

Midsommarafton redan om 1 vecka. Känns helt galet hur fort Junimånad gått.
Tänkte passa på och tipsa om några olika goda  midsommartårtor. För visst är det väl ett måste med en tårta på midsommarafton?

Här kommer första tipset.

Moussedröm med vitchoklad och jordgubbar:

För 14 bitar:
Jordgubbsmousse:
500 gr jordgubbar (1 liter)
5 gelatinblad
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Vit chokladmousse:
2 gelatinblad
200 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor

Jordgubbar till garnering

Gör såhär:
Börja med jordgubbsmoussen.
Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 min, och rensa och mixa jordgubbarna till en slät puré med stavmixer.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Och vispa grädden för sig.
Värm ½ dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg dom i den varma purén. Smält dom under omrörning på svag värme.
Rör ner gelatinblandningen i resten av jordgubbspurén och blanda försiktigt ner äggsmten i purén och sedan grädden.
Häll allt i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen i minst 4 timmar.

Vit chokladmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Finhacka chokladen och vispa 2 dl av grädden fluffig. Ställ i kylen.
Koka upp resten av grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lägg i gelatinbladen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning.
Vispa äggulorna och rör ner dom i chokladblandningen. Vänd därefter ner den vispade grädden, lite i taget.
Häll chokladmoussen på den frysta jordgubbsmoussen. Ställ i kylen.
Låt stå minst 3 timmar före servering.
Garnera med jordgubbar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *