Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Midsommartårta – förslag 1!

Här kommer recept på en magiskt god midsommartårta.
Förbered tårtbotten dagen före midsommar (eller när den ska ätas) och spackla och dekorera tårtan på midsommar.

Receptet på tårbotten är 3 lika.
Den blir härligt fluffig och är enkel att göra.
Du behöver bara ägg, mjöl/potatismjöl,  socker och 2 tsk bakpulver.

Allt ska fördelas i 3 lika delar, i 3 lika glas.

För en form på ca 24 cm i diameter:
5 ägg – knäckta i ett glas
Lika mycket socker som ägg
Lika mycket mjöl som ägg och 2 tsk bakpulver på toppen.
(Fördela gärna hälften vetemjöl, hälften potatismjöl)

Vispa ägg och socker pösigt (gärna några minuter)
Sikta sedan i mjölet / bakpulvret och rör ner i smeten.

Häll i en form som du klätt in i bakplåtspapper, och grädda ca 45 minuter på 175 grader.
Låt sedan kakan vara kvar i formen tills den stelnat. Sätt sedan in i kylen tills det är dags att fylla den.

 

Sen på självaste midsommar gör du jordgubbsfyllningen och delar tårtbotten i 3 delar.

Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar

Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.


Ta sedan den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat.
Fördela sedan jordgubbsfyllningen på botten, och lägg sedan på nästa botten.
Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten.
Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera med jordgubbar, blommor eller vad du känner för.

 

tårtbotten1

sommartårta 1sommartårta 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats