Här kommer ett riktigt smarrigt middagstips till helgen.
Min systers räkpasta!
Stor rekomendation!
Enkel att göra och mycket smaskig 🙂
Här finns inga exakta mått på hur myket du ska ha av allt, utan man får höfta lite och ta efter sitt eget tycke och smak.
Ingredienser:
Linguini pasta
Vitlök
Färsk chili
Olivolja
Färsk persilja
Vitt vin
Räkor (Vanliga eller tiger räkor)
Grädde
Salt
Peppar
Förbered några timmar innan det är dags att äta. Gör då som en marinad med olivolja, hackad chili, pressad vitlök och hackad färsk persilja..
Låt stå och gotta sig i kylen ett par timmar
Om man inte har tid att förbereda kan man bara låta det stå ett par minuter.
Koka upp pastan i rikligt med salt.
Stek sen vitlök, hackad chili i olja. Häll på grädde, hackad persilja och lite vitt vin.
Låt koka upp.
När pastan börjar bli klar, häller du i räkblandningen i såsen och blandar i pastan.
Om man vill ha en brödbit till, så skär upp några skivor Grekiskt lantbröd, stek i smör och strö på lite flingsalt.
Servera pastan, tillsammans med brödet, och krydda lite färsk svartpeppar över.
Smaklig måltid!
Det såg verkligen gott jag ska ta prova det ??
Å det där ska jag verkligen prova att göra.är inte jätteförtjust i räkor men bara själva såsen med chili och kryddorna låter så himla gott