Middagstips – Tacopaj!
Igår gjorde jag en super smarrig tacopaj med recept från Arlaköket.
Så jag tänkte att jag skulle bjuda er på det, kanske ett middagstips till kvällen?
Ingredienser
6 port
150 g Arla® smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Arla® smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika chili
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g Arla Köket® riven ost texmex
1 tsk paprikapulver
Till servering:
3 dl Gräddfil eller guacomole, tacochips och sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika&chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Servera med gräddfil och tacochips.
Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden Arla Köket lätt crème fraiche paprika chili med 1 dl och öka motsvarande mängd Arla Köket lätt crème fraiche.
(Vi skippade att ha i jalapeno och då gick det bra att ha hela créme fraiche paprika chili i, utan att det blev för starkt)
Smaklig Måltid!
När ska vi komma?
Mm vad smarrigt 😀
Åhh, den där pajen är underbar!!
Har gjort den här hemma några gånger och vi alla bara älskar´n…:-)
Och vad god salladen såg ut…nu blev jag hungrig!!
// Kram, kram!!