En enkel och klassisk maträtt, som är perfekt mitt i vardagen, är Pasta Carbonara.
Går snabbt att göra, är gott, och barnen älskar det 🙂
Ingredienser:
3 paket bacon
2 paket färsk pasta
1 st gul lök
ev. 1 klyfta vitlök
2 st ägg
0.5 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör såhär:
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.
Koka upp vatten till färskpastan tillsätt 1 msk olivolja.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för sig tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.
Lägg i pastan i några minuter, häll sedan av vattnet och och blanda pastan med knaperstekt bacon och lök. Blanda ihop med äggblandningen. Rör ihop med en sked.
Servera med grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja och riven parmesanost över.