Här kommer ett litet middagstips. Älskar mat man gör i ugnen, så man hinner röja undan massor i köket precis i tid tills det är dags att äta.
Så idag provade jag att slänga ihop en kasslergratäng.
Du behöver:
3 -4 dl ris
1 köttbuljongtärning
700 g kassler
purjolök
svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1 dl chilisås
riven ost
Gör såhär:
Sätt på ugnen, 225 grader.
Koka ris med buljong tills det är färdigkokt.
Stek under tiden strimmad kassler, purjolök och krydda med svartpeppar i några minuter.
Placera riset i en ugnsform. Fördela kasslern över riset. Vispa grädden och rör ner majonäs och chilisås.
Fördela gräddblandningen över gratängen. Avsluta med riven ost.
Grädda gratängen i 225 gr i 15-20 min.
Så enkelt, och gott.
Servera med en fräsch sallad till.