Varför inte pigga upp torsdagen och tjuvstarta fredagskänslan med lite pizza torsdag?
Här tipsar jag om ett recept på en vegetarisk pizza.
Pizza Margherita med texmextopping.
Ingredienser:
1 Bananscharlottenlök
½ kruka Färsk Basilika
½ Gurka
1 burk majs2 Morötter
2 Palsternacka
1 färdig pizzadeg
1 burk pizzasås
150 gr Riven ost
2 Tomater
2 Vitlöksklyftor
Olja
2 msk Paprikapulver
3/4 tsk Salt
2 tsk Spiskummin
2 krm Svarteppar
1 msk torkad oregano
Gör såhär:
Sätt ugnen å 250 grader. Sätt in en ugnsplåt i ugnen.
Skala och grovriv morötter och palsternacka
Fräs det i lite olja i en stekpanna. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, spiskummin, salt och svartpeppar.
Häll på 1 burk med pizzasås, och 2 dl vatten. Låt puttra tills mestadels av vätskan kokat bort.
Rulla ut 1 förpackning pizzadeg med medföljande bakplåtspapper, på den varma ugnsplåten.
Fördela grönsaksfräset och 1 påse riven ost på pizza.
Strimla 1 bananschalottenlök tunt och strö över pizzan,
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
Tärna 2 tomater och ½ gurka. Lägg grönsakerna och en burk majs i en skål:
Toppa pizzan med grönsakerna och klipp sönder ½ kruka basilika och strö över pizzan.
Smaklig måltid!