Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Middagstips!

Publicerad,

Varför inte pigga upp torsdagen och tjuvstarta fredagskänslan med lite pizza torsdag?
Här tipsar jag om ett recept på en vegetarisk pizza.

Pizza Margherita med texmextopping.

Ingredienser:
1 Bananscharlottenlök
½ kruka Färsk Basilika
½ Gurka
1 burk majs2 Morötter
2 Palsternacka
1 färdig pizzadeg
1 burk pizzasås
150 gr Riven ost
2 Tomater
2 Vitlöksklyftor
Olja
2 msk Paprikapulver
3/4 tsk Salt
2 tsk Spiskummin
2 krm Svarteppar
1 msk torkad oregano

 

Gör såhär:
Sätt ugnen å 250 grader. Sätt in en ugnsplåt i ugnen.
Skala och grovriv morötter och palsternacka
Fräs det i lite olja i en stekpanna. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med paprikapulver, torkad oregano, spiskummin, salt och svartpeppar.
Häll på 1 burk med pizzasås, och 2 dl vatten. Låt puttra tills mestadels av vätskan kokat bort.
Rulla ut 1 förpackning pizzadeg med medföljande bakplåtspapper, på den varma ugnsplåten.
Fördela grönsaksfräset och 1 påse riven ost på pizza.
Strimla 1 bananschalottenlök tunt och strö över pizzan,
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.

Tärna 2 tomater och ½ gurka. Lägg grönsakerna och en burk majs i en skål:
Toppa pizzan med grönsakerna och klipp sönder ½ kruka basilika och strö över pizzan.

 

Smaklig måltid!

 

veggo pizza 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *