Middagstips – Lax med duchesspotatis och citronsås!
Mer middagstips kommer här!
Har aldrig varit särskilt förtjust i fiskgratäng. Men denna är såååå sjukt god och rekommenderar alla att prova detta.
Såsen är gudomlig med sin syrliga citronsmak, men ändå len i smaken. Den är gjord på laxfiléer, och god duchesspotatis och toppad med dill. Rekommenderar er verkligen att prova.
Du behöver:
4 -6 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron
Salt & peppar
1 kruka dill
Potatis
Grädde
Gör såhär:
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar. (Se nedan hur du gör)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken alternativt klicka ut det om ni saknar sprits.. Häll såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen.
Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron och sallad.
Duchesspotatis :
8-10 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. (Jag använde två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar, lite muskotnöt.)
Hej Sandra.
Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker den är supermysig.
Du verkar vara en riktig fena i köket, allt du lägger ut ser kanongott ut.
Ha en fin kväll
kram Emma
Emma: Men åh, tack snälla du, vad glad jag blir!
Stor kram till dig!
Ohh, denna har blivit en favorit här hemma sedan du visade den första gången. Såå god!??? Mvh Anna
Anna. Åh va kul. Så roligt att höra! 🙂
Kram