Här kommer receptet på den goda cheesecaken jag gjorde i helgen. Malteser Cheesecake. Receptet kommer från början från Jennys Matblogg. Men som alltid gör jag om lite.
Botten:
1/2 paket med Digestivekex
50 gram smör
Cheesecaken:
4 äggvitor
4 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1,5 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 påsar med maltesers
Topping:
200 gram mjölkchoklad (med Daim-smak)
1/2 dl grädde
3 msk smör
Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, Krossa halva paketet med digestivekex och tillsätt smöret. Sen plattar du ut det i en rund springform med avtagbara kanter.
Gör sedan tryffel-toppingen: Värm upp grädden och smöret tills det precis börjat koka. Ta av från plattan och rör ner chokladen tills allt smälter. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken.
Ta fram tre olika skålar, dela ägggula och vita i olika skålar.
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar små toppar.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och alla maltesers i grädden (du kan spara några som dekoration ovanpå om ni vill) och vänder sen ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.
Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. Häll på tryffelns strax innan serveringen. Och cheesecaken bör tas fram från frysen ca 20 min innan servering.
Åh! Ser gott ut! 🙂