Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Limecheesecake i glas, med passionsfruktscurd!

Publicerad,

Helgen bjuder på perfekt väder, så jag tänkte tipsa er om en supergod, och väldigt enkel efterrätt. Nämligen en limecheesecake i glas, varvad med en god passionsfruktscurd.
Jag lovar ! Den är så god som den låter. Syrlig, fräsch och oerhört enkel att tillaga dessutom. Kan det bli bättre?
Du kan dessutom förbereda passionsfruktscurden och cheesecake blandningen under dagen, så ni bara behöver hälla upp i glasen när den ska serveras.

(Orkar ni inte göra passionsfruktscurden, så kan ni bara skrapa ur passionsfrukterna i glasen också)

 

För 6 personer behöver du:
Digestivekex
400 g Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 st lime
1,5 dl strösocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Passionsfruktscurd, ca 3 dl

Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 8 st passionsfrukter
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör

 

Gör så här:
1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen.
(Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen.)

 

Cheesecake blandningen:

Häll i philadelphiaost, cremefraiche, socker, äggulor och vaniljsocker i en bunke. Vispa lätt så allt blandas.
Riv i limeskal och pressa i limesaften och blanda om.
Låt stå i kylen ca 1 timme.

När det är dags för severing krossar du önskad mängd digestivekex och lägger i botten.
Häll i cheesecakeblandningen över digestivekrosset.
Häll i en klick med passionsfruktscurd, och varva ytterligare en gång.
Toppa desserten med kurden och lite smulor digestive.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *