Limebakad lax med mangosalsa!
Vi kör Linas Matkasse denna vecka. Väldigt smidigt att ha färdiga recept att utgå ifrån.
Slippa tänka, bara laga, och få massor med ny inspiration.
Vi kör på Linas barnkasse. Och denna veckans meny var riktigt bra!
Middagen igår var Limebakad lax med mangosalsa.
Laxen är ju inget avancerat, men kombinationen med det syrliga från limen uppepå laxen, med mangosalsan, det var riktigt gott.
Delar med mig av receptet här:
500 g färsk laxfilé
1 lime
Basmatiris.
½ rödlök
3 tomater
200 gr mango
1 msk olivolja
½ tsk samal oelek2 dl gräddfil
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ca 590 gram laxfilé i 4 portionsbitar.
Lägg med skinnsidan ned i en smord form. Strö över 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar.
Finriv det yttersta skalen från 1 lime och strö över laxen. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min.
Koka Basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Börja sen med Mangosalsan.
Finhacka ½ rödlök och tärna 3 tomater. Blanda lök, tomater, 200 gram mango (tinad) 1 msk olivolja och ½ tsk sambal oelek till en salsa.
Smaka av med salt & peppar.
Lägg upp 2 dl gräddfil i en skål. Klyfta den använda limen.
Servera limebakad lax med riset, mangosalsa, gräddfil och limeklyftor.
–