Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Limebakad lax med mangosalsa!

Publicerad,

Vi kör Linas Matkasse denna vecka. Väldigt smidigt att ha färdiga recept att utgå ifrån.
Slippa tänka, bara laga, och få massor med ny inspiration.
Vi kör på Linas barnkasse. Och denna veckans meny var riktigt bra!

Middagen igår var Limebakad lax med mangosalsa.
Laxen är ju inget avancerat, men kombinationen med det syrliga från limen uppepå laxen, med mangosalsan, det var riktigt gott.

Delar med mig av receptet här:

500 g färsk laxfilé
1 lime
Basmatiris.
½ rödlök
3 tomater
200 gr mango
1 msk olivolja
½ tsk samal oelek2 dl gräddfil

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ca 590 gram laxfilé i 4 portionsbitar.
Lägg med skinnsidan ned i en smord form. Strö över 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar.
Finriv det yttersta skalen från 1 lime och strö över laxen. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min.
Koka Basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Börja sen med Mangosalsan.
Finhacka ½ rödlök och tärna 3 tomater. Blanda lök, tomater, 200 gram mango (tinad) 1 msk olivolja och ½ tsk sambal oelek till en salsa.
Smaka av med salt & peppar.
Lägg upp 2 dl gräddfil i en skål. Klyfta den använda limen.
Servera limebakad lax med riset, mangosalsa, gräddfil och limeklyftor.

2016-03-08 (8)_SMAKLIG MÅLTID!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *