Krispig äppelpaj!
Igår var Sofia, Magnus och Emelie här hemma. Vi grillade och åt massa gott.
Till efterrätt hade jag gjort en äpplepaj enligt ett recept som Claes mamma delat med sig av.
Pajdegen blir sådär krispig och karamellaktig. Super gott!
Servera med rikligt av vaniljsås.
Recept:
Blanda dessa ingridienser i en bunke och häll över bären.
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havre gryn
2 tsk bakpulver
Täck sedan hela formen med skivor av smör. (lättast av hyvla med osthyvel) (se bild nedan)
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. (tills pajen fått en fin gyllenbrun färg)
God kväll snäckan.Ja det gäller att ta många bilder på magen för man lär nog inte vara med om det mera sen..klart man ska inte säga för mycket,..hihih.Ha en mysig kväll.Gott med paj..kram kram
Tror det är mindre folk på veckodagar. Tror inte man skall gå på en helg som vi gjorde 🙂 Då är alla som inte har semester där också. Måndagar är det konsert också, om man vill avrunda dagen med det.
Jag har en tävling på min blogg just nu där man kan vinna ett haslband med hänge i form av en silverängel med en valfri sten i, var gärna med! =)
http://nathssfoto.blogg.se/2011/june/tavling-vinn-en-silverangel-1.html
Mmm.. Den såg sjukt god ut!