Här kommer ett recept på en en liten goding till kaka.
Smördeg, fylld med kola och toppad med Noblessechoklad. Smarr !
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
Noblesschoklad
Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar. Låt svalna helt innan du öppnar den.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret och knåda ihop till en deg.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen.
Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.
Receptet har jag hittat på Jennys Matblogg.
Namnam, ge mig!! 😀
Supergott att ta en dumlekola istället med ett no lessetäcke. 🙂