Delar med mig av ett mycket enkelt recept på en god dessert. Snabb att göra, men god, och ser fin ut 🙂
En krämig chokladtårta toppad med grädde, center och chokladströssel.
Bilden och orginalreceptet lånat från Jennys matblogg. Men jag har ändrat om lite.
Du behöver:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Garnering : 3 dl vispgrädde och 1,5 rulle med center + lite chokladströssel
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat helt.
Innan servering bred ut den vispade grädden över tårtan ( kladdkakan ) och dekorera med plopp och chokladströssel