Kladdkakstips 4!
Jag bara måste bjuda er på det här receptet, på den smaskiga kladdkakan med fudgetäcke. Så himmelskt god!
Receptet är ursprungligen från Matplatsen, men jag har ändrat om lite i receptet.
Kladdkakan:
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
80 g krossad mörk choklad
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 15-30 min, beroende på hur stor form man har.
Känn med sticka med jämna mellanrum för den ska vara KLADDIG! Hellre för kladdig än tvärt om..
När kladdkakan är inne i ugnen kan du göra glasyren.
Glasyr:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (ca 15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl.
Servera gärna med vispad grädde och några bär.