Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Kladdkakstips 4!

Publicerad,

Jag bara måste bjuda er på det här receptet, på den smaskiga kladdkakan med fudgetäcke. Så himmelskt god!
Receptet är ursprungligen från Matplatsen,  men jag har ändrat om lite i receptet.

Kladdkakan:

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
80 g krossad mörk choklad

Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos. Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 15-30 min, beroende på hur stor form man har.
Känn med sticka med jämna mellanrum för den ska vara KLADDIG! Hellre för kladdig än tvärt om..
När kladdkakan är inne i ugnen kan du göra glasyren.

Glasyr:

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (ca 15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl.

Servera gärna med vispad grädde och några bär.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *