Har tidigare gjort den här kakan med Snickerscrisp, men denna gång provade jag och gjorde Marscrisp, och mums, väldigt gott det också 🙂
Älskar kladdkakor i alla dess olika former, och att piffa till den med en god topping gör den ännu mer god tycker jag, och känns lite festligare.
Här kommer receptet.
Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
7 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Gör såhär:
Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål.
Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm.
Grädda i 175 gr i 18-19 min. Låt svalna ca 10 min.
Topping:
75 g smör
3 dubbel Mars
3 dl rice krispies
Gör såhär:
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smör på svag värme under omrörning tills allt blandat sig.
Tag bort kastrullen ifrån plattan och rör ner rice krispies. Fördela toppingen över kladdkakan och låt stelna i kyl i några timmar.
Tag fram en liten stund innan servering.
Åååh va gott det där såg ut att vara 😀