Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kladdkaka med center – Recept!

Här kommer recept på en riktig kaloribomb. Kladdkaka fylld med center… Kalorifylld, men mums, såå god!

Du behöver:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 tsk flingsalt
2 rullar med center

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda sedan ihop ägg och socker, häll i de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. (Vispa inte kladdkakesmeten, då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.)
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. ca 22 cm i diameter.
Häll ut smeten och tryck ner en  15 centerbitar i kakan.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut den från ugnen och fördela resten av alla center bitar över kakan. Ställ  sedan in kakan igen, på eftervärmen i ugnen och låt den stå ca en minut så att centern smälter. Chokladen ska bli lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats