Här kommer recept på en riktig kaloribomb. Kladdkaka fylld med center… Kalorifylld, men mums, såå god!
Du behöver:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 tsk flingsalt
2 rullar med center
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda sedan ihop ägg och socker, häll i de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. (Vispa inte kladdkakesmeten, då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.)
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. ca 22 cm i diameter.
Häll ut smeten och tryck ner en 15 centerbitar i kakan.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut den från ugnen och fördela resten av alla center bitar över kakan. Ställ sedan in kakan igen, på eftervärmen i ugnen och låt den stå ca en minut så att centern smälter. Chokladen ska bli lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.