Det blev riktigt populära muffins jag bjöd på idag på jobbet.
Lite sega, kladdiga och sen den smälta ploppen uppe på toppen. Riktigt smaskigt, en succé tror jag, så dessa kommer definitivt bakas fler gånger.
Om ni vill prova att baka dom så kan ni använda er utav det här receptet.
Detta räcker till ca 15 stora muffins.
Ingridienser:
4ägg
6 dl docker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 gr margarin
15 rutor plopp
Gör såhär:
Smält fettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. (sikta gärna ner mjölblandningen så det inte klumpar sig).
Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-15 minuter i mitten av ugnen. Känn med en provsticka om ni är osäkra på hur de är innuti.
När de är gräddade, lägg en ruta plopp på varje muffins och låt smälta. (Om ni vill kan ni köra in dom en extra minut i ugnen för att låta det smälta lite extra 🙂
Jag ska testa de nu. tyckte de såg jätte goda ut=)
Alltså, 6 dl socker? Herregud….
Maja. Det är för att det är en dubbel sats.
För annars skulle det blivit så få och små muffins 🙂
Ahmen lägg av, detdär såg ju inge gott ut!