Här kommer ett gott desserttips som passar utmärkt efter en god grill middag. Key Lime Pie.
Den är sådär syrligt god, och blir en perfekt kombo med en klick grädde.
Du behöver:
100 gram smör
12 Digestivekex
5 Äggulor
1 Burk kondeserad mjölk
1 dl pressad lime (Ca 4 lime)
Någon extra lime för dekoration.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och krossa digestivekexen. Blanda i hop smör och kex och tryck ut i en form med löstagbar botten.
Grädda i ugnen i 6-8 minuter.
Vispa under tiden äggulorna och tillsätt den kondeserade mjölken och den pressade limen.
Häll i formen och grädda i ugnen ytterligare 15 min.
Låt pajen svalna i kyl i minst 3 timmar.
(Pajen går att frysa men måste före servering stå i rumstemperatur i minst 20 min)
Servera med en klick grädde och dekorera med lite limeklyftor.