Igår hade vi kräftskiva här hemma. Årets första, och det var riktigt smaskigt.
Mer om det senare. För nu ska jag dela med mig av receptet på min Key Lime Pie.
Den blev riktigt fräsch!
Enkel att göra och inte allt för söt. En perfekt efterrätt faktiskt.
Du behöver:
100 gram smör
12 Digestivekex
5 Äggulor
1 Burk kondeserad mjölk
1 dl pressad lime (Ca 4 lime)
Någon extra lime för dekoration.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och krossa digestivekexen. Blanda i hop smör och kex och tryck ut i en form med löstagbar botten.
Grädda i ugnen i 6-8 minuter.
Vispa under tiden äggulorna och tillsätt den kondeserade mjölken och den pressade limen.
Häll i formen och grädda i ugnen ytterligare 15 min.
Låt pajen svalna i kyl i minst 3 timmar.
(Pajen går att frysa men måste före servering stå i rumstemperatur i minst 20 min)
Servera med en klick grädde och dekorera med lite limeklyftor.
Måste testas, ser verkligen god ut 🙂
den pajen såg ju helt ljuvlig ut 😀 älskar lime, syrligt men ändå inte så surt som citron 🙂 tacl för tipset !
Smarrigt!