Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kärleksmums!

Det gick att lägga på kokosen i efterhand så kärleksmumsen blev lyckades ändå =)

Recept:

150 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl

Glasyr:
50 gram smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

 

Bred ut smeten i en form (långpanna) med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats