Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Julgodis – Bountybollar!

Publicerad,

Detta recept är från matplatsen. Men jag har lagt till den mörka chokladen för dekoration..

BOUNTYBOLLAR
Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)


Fyllning
:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)


Garnering:
200 g ljus blockchoklad
50 g mörk blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält sen chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Ställ kallt i några minuter och smält under tiden den mörka chokladen och ringla över kokosbollarna för att få ett dekorativt mönster på dom.
Förvara sedan bountybollarna kallt.

4 Kommentarer

  1. Mmmmm, ser väldans gott ut…..

  2. Åh så gott.. detta måste vi nog testa å göra i veckan ! 😀

  3. Så otroligt duktig du är när det gäller bakning. Öppna ett bageri vettja;)

  4. nu har vi precis bakat dessa underbaringar här hemma, dom blev supergoda och väldigt uppskattade av alla här hemma 🙂 ska bli spännande och se vad släkten tycker på julafton 🙂 tack för goda recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *