Fredagens förrätt var en otroligt god jordärtskockssoppa med parmachips. Självklart ska ni få ta del av receptet, som från början kommer från Ica.
Ni behöver, för 4 portioner:
- 500 g jordärtskockor
- 3 potatisar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 1/2 dl vitt vin
- 1/2 l vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- 8 – 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak.
Gör såhär:
Börja med parmachipsen. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa.
Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.
HEJ!
Nu har jag äntligen kommit igång med en ny blogg på blogg.se. Jag hoppas att både nya läsare och ni som följt mina gamla bloggar hittar till mig.
Tipsandstuff bloggen är som den låter, massor med härliga tips och tricks men också om min vardag!
Hoppas vi ses!
varje gång jag är inne på din blogg och ser profilbilden tänker jag alltid på Christine Meltzer och hur lik du är henne! 🙂
Ninni: haha tycker du 🙂