En lättlagad vardagsfavorit är Italienska köttbullar med tomatsås. En riktig Lady och Lufsen rätt, som heter, Polpette al sugo på Italienska.
Yummi!
Ingredienser:
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1/2 gul lök finhackad
- 1 ägg
- 400 g nötfärs
- 2 vitlöksklyftor finrivna
- salt och peppar
- Spaghetti
- 1 kruka färsk basilika
- Parmesanost
Tomatsås:
- 3 vitlöksklyftor hackade
- 2 krm chiliflakes
- 3 msk Ardita Tomatpuré
- 2 burkar Finkrossade tomater
- 1 msk Balsamvinäger
- 1/2 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk strösocker
- salt
Gör såhär:
Börja med tomtatsåsen.
Fräs vitlöken i olivolja i en stekpanna tillsammans med chiliflakes. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.
Häll i krossad tomat, balsamvinäger, rosmarin och socker.
Krydda med salt och peppar.
Låt puttra ihop på svag värme ca 15 minuter.
Blanda under tiden ströbröd med mjölk i en bunke.
Låt svälla ca 5 minuter.
Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.
Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.
Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar.Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna.
Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.
Låt svälla ca 5 minuter.
Bryn den hackade löken i olivolja i en stekpanna och blanda ned i bunken.
Tillsätt ägg, nötfärs, och två finrivna vitlökar.
Arbeta ihop till en smidig färssmet. Krydda med salt och peppar.Rulla till köttbullar och stek i rikligt med olivolja i en stekpanna.
Lägg de brynta köttbullarna i tomatsåsen och låt dem bli klara, ca 5–10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.
Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Toppa med basilika och parmesanost och hugg in!
Blanda försiktigt ner den nykokta pastan i såsen med köttbullarna.
Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Toppa med basilika och parmesanost och hugg in!