Husligt värre!
Idag känner jag mig riktigt huslig.
Jag ställde mig precis och gjorde hemmagjord jordgubbskräm.
Det doftar sommar här hemma, men känslan försvinner tyvärr rätt fort när man bara råkar titta ut genom fönstret.
Så smaskigt att äta till frukost, tillsammans med mjölk. MUMS!
TIPS!
Det tar bara ca 10-15 min att göra hemmagjord kräm (Beroende på spis).
Då vet du exakt vad du stoppar i dig och du kan välja själv hur mycket socker du vill ha.
Gör så här:
Du fyller kastrullen med bär. Fyller på med vatten, minst så du täcker alla bären.
Ställ på plattan och låt koka.
Strö över önskad mängd socker. Behövs inte mycket för bären är rätt söta i sig.
Låt det koka vidare. Du kan mösa bären lite om du inte vill ha stora jordgubbar i krämen.
Gör redning på potatismjöl och vatten och häll i samtidigt som du rör om i krämen.
(Beroende på hur mycket kräm du gör, behövs olika mängder redning. Men du märker när krämen blir tillräckligt tjock.
Jag använde 5 msk potatismjöl och blandade med vatten tills det löste upp sig till en lagom tjock smet. )
Färdigt!
Det ser riktigt gott ut måste jag säga 😀