Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Hjärtmarängerna som glömdes bort – Recept!

Publicerad,

Jag hade dagen till ära igår, bakat hjärtformade, blå, söta maränger, som jag visst glömde att plocka fram i all stress och fix inför babyshowern..
Tyckte det passade eftersom det var alla hjärtans dag, och just blå, eftersom fikat såklart gick i blått tema.
Men jag kom på dom nu, och de ligger så fint i burken och väntar på att bli uppätna.
Tur vi har barn i huset som älskar fika 🙂
Om ni vill prova att göra detta enkla bakverk, så kommer receptet här:

 

maränger

  • 4 st ekologiska äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk färsk citronsaft
  • Några droppar röd karamellfärg

 

Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en bunke. Gärna rostfri, så man är säker på att det inte är kvar något fett i den. Då blir inte smeten fast
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat. Vispa ner karamellfärg och blanda tills färgen är jämn. Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta. (Jag gjorde ganska stora hjärtan, så det blev ca 25 maränger.)
Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *