Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Hemmagjorda hamburgare!

Publicerad,

I helgen gjorde vi hemmagjorda hamburgare och jag tänkte komma med lite små tips så ni får till de perfekta burgarna.
Kanske något ni kan prova redan i helgen?

Till att börja med, använd dig av mald högrev, det gör att hamburgarna blir extra luftiga och smakrika. Men blanda gärna i lite fettspäckat kött, ex sidfläsk för att få den absolut bästa köttet till dina burgare.
Det blir otroligt stor skillnad på att använda högrev istället för t.ex nöt eller blandfärs.

Krydda rikligt med salt och peppar och blanda i en lite av en rökig barbequesås och blanda runt. Ha även i lite worcestersås för att förhöja smaken.

Ett annat tips för att få fin och jämn form på hamburgarna är att använda er av en hamburgerpress. Weber har en bra och prisvärd. Där kan du välja på om du vill ha 125 gr hamburgare eller 250 gram. Dessutom blir alla i jämna storlekar och är då lättare att grilla.

 

hamburgare2hamburgare

2 Kommentarer

  1. Vad är det för bröd ni har till?

    • Carro: Det är ett surdegsbröd som jag såg i affären, hamburgerbröd men av surdeg. Super gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *