Hemmagjord müsli – recept!
Jag provade att göra egen müsli igår och den blev faktiskt riktigt god.
Dessutom är den inte alls särskilt onyttig så det var perfekt att ha på yoghurten imorse.
Här kommer receptet!
6 dl havregryn
2 dl krossat linfrö
3 dl solroskärnor
150 gr hackade hasselnötter
4 dl kokosflingor
1 dl flytande honung
1 dl majsolja
1-2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en stor bunke och lägg sedan i ett tunnt lager på plåtar.
Rosta i ugnen i ca 15-30 min. (Min första plåt var inne i 30 min och det var för länge, då brändes det lite. Så andra plåten var inne ca 15 min och det blev perfekt! Men tiden beror nog lite på ugn. Så håll koll hela tiden )
Rör om hela tiden så att det inte bränns.
Vätskan ska torka något men torkar även när man tagit ut plåten sen.