Jag roffade åt mig massa jordgubbar som såldes billigt på Ica Maxi i helgen, och just nu står en saft och väntar på att bli klar.
Den här jordgubbssaften är MAGISKT god och påminner mig sååå mycket om min barndom.
Älska färgen, älska smaken och vetskapen vad som är i saften.. Inga E ämnen eller annat konstigt. Och om man inte hinner dricka upp all saft, så går det utmärkt att frysa in, och sen ta fram är man behöver.
Ingredienser:
3 liter vatten
4 kg socker
5 liter jordgubbar
3 tsk natriumbensoat
40 gram citronsyra
Gör såhär:
Koka upp vattnet, och häll i sockret. Låt sockret lösas upp.
Häll det kokande vattnet över jordgubbarna och blanda i natriumbensoat och citronsyra.
Låt stå svalt i 5 dagar
När saften är klar efter 5 dagar så får man sila upp saften i flaskor.
Jordgubbarna som blir över kan man frysa in och göra kräm på eller användas som färdig jordgubbssylt.