Halloncheesecake – recept!
Har glömt att dela med mig av en supergod halloncheesecake som jag gjorde i sommras. Sådär syrligt god, som smälter i munnen
Grundreceptet är hittat på Jennys Matblogg, men är lite omgjort av mig själv.
Det här behöver du:
2 förpackning med oreokakor
75 gr smör
Fyllningen:
4 ägg
2.5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
300 gram hallon ( Går bra att använda frusna också )
3 dl vispgrädde
Färska hallon till servering
Gör så här:
Ta fram hallonen så att de hinner tina något innan.
Mixa kexen som de är och blanda samman med smöret tills det är så formbart att du kan trycka ut det i en form 22cm.
Knäck äggen och dela på äggvita & äggula i 2 olika skålar, OBS. Viktigt att det är rena bunkar och att ingen äggula landar bland äggvitan. Vispa äggvitan hård, man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut.
Rör ihop äggulor med philadelphiaost & socker + vaniljsocker.
Vispa grädden i en tredje bunke, och när grädden bildar toppar så vänder du ner hallonen.
Vispa / krossa hallonen med elvispen så att de fördelar sig i grädden, vänd sedan ihop det med äggulesmeten. Och till sist vänder du ner äggvitan försiktigt.
Häll sedan över hallonsmeten och ställ in i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering och dekorera med massa färska hallon.
Det måste jag prova! ser riktigt gott ut 😀