Sol Sol och äntligen lite sol.
Jag tipsar om lite härliga tillbehör till grillningen.
En super god potatisvariant till grillat är denna ”potatisgratängen”
Skär potatisen i tärningar och förstek i stekpannan med lite svartpeppar och massa Lavrys kryddsalt, tills den får en härlig färg.
Sen lägger du det i en ugnsform med grädde. In med det i ugnen i ca 25 minuter, 225 grader.
Grädden gottar in sig i potatisen och de blir en härligt god gratäng.
Tyvärr finns ingen bild på potatisen när den är klar
Något annat jag vill tipsa om är den här härliga grillsåssen. En kall god sås, med smak av Basilika, soltorkade tomater och fetaost.
Du behöver:
3 dl Turkisk yoghurt
50 gr fetaost
6 soltorkade tomater samt lite av dess olja.
½ kruka färsk basilika
2 vitlöksklyfor
Salt och Peppar.
Gör såhär:
Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Dela soltorkade tomaterna i små bitar och häll i såses, Häll även i lite utav oljan som den ligger i.
Smula sönder fetaosten i skålen och finhacka basilika. Blanda samman allt, pressa i vitlök och salta och peppra. Låt stå kallt en stund innan servering.
Sen är det ju jätte gott med någon fräsch sallad. Och då kan jag verkligen rekommendera denna härliga Melonsalladen.
Gröp ur en halv melon och skär melonen i bitar. Skär jordgubbar, fetaost och salladslök eller rödlök, och blanda allt tillsammans.
Servera gärna i melonhalvan för roligare uppläggning.
Hoppas ni fick lite inspiration till vad i kan ha för gott tillbehör till det grillade köttet.