Nu när rabarberna börjar bli klara så vill jag passa på att tipsa om ett enkelt och snabbt sommartips. Super enkel rabarbersaft.
Hacka bara rabarber i bitar och häll socker över. Låt det stå i ca 30 min, och sen häller ni på vatten.
Låt den stå i ytterligare minst en timme, eller helst över natten för bästa resultat.
Häll upp ett kallt glas med läskande god rabarbersaft.
Ett tips är att göra rabarbermarmelad! Jag hade aldrig gjort tidigare, testade förra året och WHAAA! Det smakar inte ens rabarber! Så himla gott på kex eller som en liten klick jämte mat. Jag gjorde den som bara heter ”rabarbermarmelad” här: http://fikaerica.blogspot.se/2011/08/lingonsylt-rabarberchutney-och.html Skitlätt och supergott:)
Det här måste jag verkligen prova! Vi lyckas aldrig göra av med all vår rabarber så vi kan behöva alla tips vi kan få. 😀